Чи можу я собі дозволити в такі часи навчатись? Або Чому повернення до навчання під чай війни не просто можливе, а й необхідне?

Дата публікації допису: Mar 16, 2022 1:47:23 PM

Сьогодні навчальний процес:

Забезпечує зниження тривоги за рахунок повернення до звичної «рутини», до добре знайомої та зрозумілої діяльності.

Допомагає зберігати емоційну стабільність і долати стресове виснаження за допомогою відволікання на конкретну діяльність і перемикання фокусу уваги.

Дає відчуття стабільності, передбачуваності та кордонів завдяки наявності розкладу, наперед визначеної тривалості занять, домашніх завдань тощо.

Додає відчуття контролю та впливу на ситуацію (від тебе самого залежить, наскільки ти будеш успішним, як добре підготуєшся, чи вчасно виконаєш завдання і т. д.).

Дозволяє частково уникнути надмірного перегляду телефону і споживання негативної інформації та новин про війну (інформаційний детокс)

Убезпечує від руйнування соціальних зв’язків та ізоляції, бо навіть у форматі дистанційного навчання сприяє спілкуванню з викладачами, одногрупниками, однокурсниками.

Дозволяє уникнути болісного відчуття безсенсовності та власної безпорадності (час не марнується, а витрачається на щось корисне, успіх залежить не від зовнішніх обставин, які можуть бути непередбачуваними, а від тебе самого).

На майбутнє :

Після перемоги буде мирне життя, нам доведеться зробити багато роботи, щоби відбудувати свою країну. Ми повинні бути корисними, а наша користь, цінність – у професіоналізмі. Що вищим він буде, то більше користі ми зможемо принести.

Ми не страждатимемо від почуття провини і сорому за марно згаяний час. Поки інші захищали нас зі зброєю в руках, ми робили все можливе, щоби принести їм користь після перемоги.

Після перемоги нам доведеться відбудовувати не лише зруйновані міста, а й зруйновану економіку. Успішна економіка тримається на успішних фахівцях, чиї знання та вміння монетизуються. Навчання – найкраща і найнадійніша інвестиція не лише в себе самого, а й у майбутнє нашої країни.

З турботою, Медико-психологічний центр БДМУ

 

ПСИХОЛОГІЧНУ ДОПОМОГУ ТА ПІДТРИМКУ ДЛЯ СТУДЕНТІВ ТА СПІВРОБІТНИКІВ БДМУ МОЖНА ОТРИМАТИ:

+380503746038 – Оксана Пендерцька

+380951709580 – Вікторія Осипенко

+380507187771 – Андрій Рубан

+380961852011 – Каріна  Кіріліч

+380503746037 – Олександр Поліщук (керівник МПЦ БДМУ)