Урочистий захід з нагоди святкування Всеукраїнського дня психолога

З нагоди святкування Всеукраїнського дня психолога 22.04.2024 відбувся урочистий захід. Ведучими на заході були викладач кафедри психології та філософії Матвій Дарійчук та студентський декан медичного факультету № 4, студентка 3-го курсу спеціальності «Медична психологія» Ілона Пришлюк.
      На початку заходу згадали наших студентів, які наразі захищають Україну в лавах ЗСУ, а саме Мар’яну Павленко (офіцер відділення морально-психологічного забезпечення, лейтенант ЗСУ, лікар-психолог), Владислава Стойку (старший солдат,  студент 4 курсу медичного факультету №4 спеціальність “Медична психологія”, відзначений почесною відзнакою “Медаль за визволення Харківської області»). Ректор БДМУ професор Ігор Геруш під час церемонії виступив з вітальним словом  та вручив грамоти й подяки. Зі святом привітав викладачів та студентів перший проректор (2000-2009 рік) професор Михайло Коломоєць. В рамках заходу були представленні відео з привітаннями від випускників  спеціальності «Медична психологія», які поділилися своїми враженнями про навчання, внесок БДМУ в їхнє професійне та особистісне формування, а також висловили слова вдячності викладачам за натхненні та ґрунтовні заняття. З музичними подарунками на заході виступили студенти ансамблю «Трембіта» та студентка 1-го курсу Юлія Палійчук.

Цікавим був екскурс в історію формування спеціальності «Медична психологія», під час якого згадали про здобутки кафедри психології та філософії і про активності співробітників кафедри в рамках низки проєктів (медико-психологічний центр, простір «Дбаю про себе», психологічний інтенсив в Репужинцях тощо).