Дискурс про взаємозв’язок філософії та медицини

Дата публікації допису: Dec 17, 2019 8:35:54 AM

Третього четверга листопада у світі відзначається Міжнародний День філософії. Філософські ідеї завжди перебували в авангарді світогляду певної культурно-історичної епохи. Вчення філософів поряд з науковими концепціями та технічними винаходами формували соціокультурний простір, який не втрачав людиновимірного характеру. В Буковинському державному медичному університеті вже традиційно долучилися до святкування цього свята. Для студентів медичних факультетів № 2 та № 4 було організовано дискурс про взаємозв’язок філософії та медицини. Саме завдяки філософії майбутні медичні фахівці мають змогу формувати аксіологічні, етичні та естетичні константи своєї професійної діяльності.

Студенти 1-го курсу відвідали філософсько-теологічний факультет Чернівецького національного університету, де на кафедрі філософії мали змогу ознайомитися зі здобутками світових та вітчизняних філософів, взяти участь у засіданні філософського гуртка «Коло».

Серед студентів медичного факультету № 2 було проведено міні-турнір на визначення групи найкращих знавців філософії. Переможцями стала група № 18, яка найшвидше вирішила всі завдання.