На кафедрі психології провели семінар до Дня пам’яті жертв голодомору

Дата публікації допису: Nov 29, 2015 10:18:52 PM

28 листопада Україна вшановуватиме мільйони жертв Голодомору.

Влада та громадськість спільно пом’януть убитих геноцидом.

У рамках відзначення Дня пам’яті жертв голодомору на кафедрі психології та соціології Буковинського державного медичного університету було проведено науковий семінар на тему «Голодомор 1932-33 років – геноцид українського народу» під керівництвомПавлюк О. І.

Учасники заходу – студенти І курсу «Фармація» та представники професорсько-викладацького складу кафедри психології та соціології БДМУ намагались висвітлити трагічні події в історії українського народу, що призвели до Голодомору 1932-33 рр.

Насправді, на початку 1930-х років становлення тоталітарної імперії опинилося перед загрозою через масовий вихід українських селян з колективних господарств. На заваді амбітним планам Й. Сталіна стала Україна. Побоюючись втратити свою західну територію Й. Сталін приймає рішення нелюдськими методами знищити найбільш свідому і незалежну частину населення – селянство. Адже саме село традиційно тоді було генератором української нації і надавало могутню підтримку політиці «українізації», що в перспективі, як визначив навіть сам Й. Сталін, привело б до повної дерусифікації міст.

Внаслідок геноциду українського народу, що його свідомо втілила в життя комуністична Російська імперія методом штучного голодомору, в Україні вимерло понад 10 мільйонів людей.

Учасники заходу резюмували, що Голодомор 1932-33 рр. був найбільшою людською катастрофою в багатовіковій історії України.