Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй

Дата публікації допису: Oct 29, 2014 7:43:5 PM

У рамках відзначення Міжнародного Дня Організації Об’єднаних Націй 23 жовтня на кафедрі психології та соціології Буковинського державного медичного університету викладачем Олесею Павлюк проведено Круглий стіл на тему «Організації Об’єднаних Націй у ХХІ столітті: перешкоди щодо реалізації системи колективної безпеки».

Учасниками заходу були студенти І курсу спеціальності «Лікувальна справа», іноземні студенти з Індії та Гани та представники професорсько-викладацького складу кафедри. До участі у круглому столі долучились також студенти Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича у рамках педагогічної практики.

Виступи учасників круглого столу були поділені на два смислових блоки. Під час розгляду питань першого блоку «Інституційні підстави ефективної діяльності ООН» студенти активно обговорювали політико-правові аспекти функціонування Генеральної Асамблеї ООН, діяльність Ради Безпеки щодо підтримування миру у світі та організацію роботи Секретаріату ООН.

Іншими проблемними питаннями, які обговорювалися під час круглого столу стосувалися перешкод реалізації системи колективної безпеки, ефективності та невдач ООН у сфері підтримки миру. Студенти з Індії та Гани підготували для своїх колег відео-презентації про проблеми реформування Організації, де розглянули основні регіональні конфлікти у вирішенні яких ООН була недієвою.

День ООН – це день народження Організації Об’єднаних Націй. 24 жовтня 1945 року, після того, як більшість держав-засновників ратифікували договір про створення всесвітнього органу, була офіційно створена Організація Об’єднаних Націй. Традиційно в цей день у всьому світі проводяться зустрічі, дискусії та виставки, присвячені цілям Організації та її досягненням.