Практика студентів БДМУ спеціальності “Медична психологія”

Дата публікації допису: Feb 13, 2014 8:31:41 PM

Здавна відомо: опанувати, навіть досконало, медичні дисципліни – не означає одразу стати лікарем. Справжній лікар має розуміти суть проблеми хворого, постійно тренувати вміння та навички, вчитися все життя та безперечно завжди дотримуватися правила “Лікувати потрібно не тільки тіло, але й душу”. Це правило є визначальним для майбутніх лікарів-психологів, адже саме вони допомагають розуміти себе, бути у злагоді з собою. Не секрет, що щасливі люди, які задоволені життям, живуть довше і хворіють менше. Позитивні емоції здатні творити дива.

Літня практика студентів Буковинського державного медичного університету –  це не лише можливість опанувати передбачені навчальною програмою навички догляду за хворими, але й шанс спробувати себе як майбутнього професіонала в реальній життєвій ситуації, незалежно від майбутньої спеціалізації.

Навчально-виробнича практика студентів ІІ-ІІІ курсів медичного факультету №4, спеціальності “Медична психологія” проходила на базі Чернівецького обласного геріатричного пансіонтау, де практиканти виконували передбачені програмою завдання, проводилии психологічне спостереження, бесіди, тощо.

З ініціативи керівників практики асистента кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб Оксани Микитюк, доцента кафедри психології та соціології Марини Тимофієвої та Анни Слубської викладача кафедри, організували благодійну акцію з підопічним Геріатричного пансіонату. Зокрема мешканцям пансіонату було роздано книги, настільні ігри, підбірки кросвордів, пазли, матеріали для рукоділля (вишивка, в’язання), інструменти тощо.

Переконані, що студенти, майбутні лікарі-психологи, з роками збережуть і примножать свої щирість, тепло і бажання допомагати.

Керівники практики та студенти ІІ-ІІІ курсів спеціальності “Медична психологія” БДМУ висловлюють щиру подяку головному лікарю Мирославу Парасківі та заступнику з медичної частини Надії Гайсенюк за теплу атмосферу та максимальне сприяння у проходженні медичної практики.

Найціннішими для практикантів, майбутніх лікарів-психологів стали посмішки і вдячні погляди їхніх підопічних. Людині можна подарувати прордукти харчування, одяг, предмети гігієни... і так просто – але так рідко – їм дарують частку свого тепла і щось для душевного задоволення і рівноваги.