Тренінг розвитку асертивної поведінки лідера

Дата публікації допису: Dec 18, 2014 2:58:48 PM

3 грудня на кафедрі психології та соціології відбулось чергове засідання «Школи лідерів». Доцент Марина Тимофієва провела тренінг розвитку асертивної поведінки особистості. (Асертивність – це впевненість у собі і готовність приймати відповідальність за власні дії, це риса особистості, яка характеризується позитивною соціальною поведінкою, що надає можливість захищати свої права і досягати поставленої мети).

Метою тренінгу є вдосконалення лідерських якостей студентів-медиків, тренування комунікативно-організаторських здібностей, усвідомлення своїх індивідуально-типологічних особливостей. Формування успішних лідерів передбачає перенесення здобутих знань і навичок у середовище ровесників, що забезпечує більшу результативність виховної роботи.

Учасники заходу – студенти І курсу спеціальності «Педіатрія», «Лікувальна справа», «Стоматологія» мали можливість краще пізнати себе, оволодіти навичками впевненої поведінки, усвідомити джерела невпевненості, дослідити власний стиль міжособистісної комунікації, збільшити кількість можливих варіантів власних дій, визначити найкращі моделі поведінки.

Учасники тренінгу, майбутні лікарі, проявили невтомну активність до пізнання себе та інших, визначали свої переваги і критично висвітлювали власні недоліки, брали активну участь в дискусії. Під час тренінгу панувала атмосфера позитивних емоцій, взаєморозуміння, доброзичливості та взаємоповаги.