Викладач БДМУ взяла участь у дослідницькому семінарі у Бельгії

Дата публікації допису: Mar 22, 2015 4:51:14 PM

Викладач кафедри психології та соціології, к.політ.н. Надія Бурейко взяла участь у дослідницькому семінарі«Академічність та ідентичність: від дослідника до активіста»,

що відбувся у Католицькому університеті м. Лювен, Бельгія. Під час заходу ідентичність як науковий концепт розглядали крізь призму політичних, соціологічних та гендерних досліджень. Якщо перша частина семінару носила теоретико-методологічний характер, то друга мала практичне наповнення і передбачала діалог науковців з практиками, які зіштовхуються з проблемами ідентичності у повсякденній роботі, на кшталт роботи з мігрантами, у т.ч. нелегальними, чи біженцями. Доповідь Надії Бурейко охоплювала проблеми національної ідентичності українців з урахуванням сучасних викликів, зокрема ситуації на сході країни. Надія Бурейко спростувала стереотип разючого розподілу українців по Дніпру за дихотомією «ми-вони». Якщо він і існував раніше, то за результатами останніх опитувань нині не є явним.

Окрім того, під час відрядження Надія Бурейко зустрілася у Брюсселі з українськими та польськими активістами, які працюють в громадському секторі, зокрема у Форумі громадянського суспільства Східного партнерства, з метою обговорення можливостей співпраці, проведення спільних досліджень й реалізації громадських ініціатив.