У БДМУ обговорили питання студентського самоврядування

Дата публікації допису: Dec 18, 2014 3:6:22 PM

Упродовж 4-6 грудня на базі Буковинського державного медичного університету відбулася Всеукраїнська науково-практична студентська конференція медичних ВНЗ «Здобутки та перспективи розвитку студентського самоврядування у ВНЗ».

Організаторами заходу виступили: Студентська рада БДМУ та ВМГО «Національний студентський союз». На заході були присутні представники Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, Тернопільського державного медичного університету ім. Горбачевського, Вінницького національного медичного університету ім. М. Пирогова, Української медичної стоматологічної академії, представники ВМГО «Національний Студентський Союз».

Під час офіційного відкриття з вітальними словами виступили: проректор з науково-педагогічної роботи та виховання БДМУ – Ніна Іванівна Зорій; Голова Координаційної Ради медичних ВНЗ України ВМГО «Національний Студентський Союз», студент медичного факультету № ІІ БДМУ – Сергій Скоропляс, котрий презентував учасникам структуру, діяльність та план роботи ВМГО «НСС»; голова Студентської Ради БДМУ – Анна Рибарчук з презентацією діяльності студентського самоврядування в нашому університеті.

Активну участь у роботі конференції взяли більше 15 студентів-іноземних громадян БДМУ. На пленарному засіданні презентували досвід своїх країн у розвитку студентського самоврядування: Друв Навадія та Крішна Танеджа (студенти медичного факультету №ІІІ).

У своїх доповідях лідери студентського самоврядування висвітлювали найактуальніші питання, ділилися власним досвідом. Учасниками широко розглядалися нормативно-правові, фінансові, соціально-психологічні аспекти діяльності студентського самоврядування, мотивація студентів до роботи в ОСС тощо. До обговорення активно долучилися студенти-іноземці з власними презентаціями та пропозиціями (науковий керівник – ст. викл. Войткевич Ніна Іванівна).

Також у рамках конференції відбувся Круглий стіл «Імплементація положень Закону України «Про вищу освіту» в контексті розвитку студентського самоврядування». Адже новий закон суттєво відрізняється від попереднього, тому деякий час доведеться відпрацьовувати механізми його дії, і тут мають проявити неабияку активність самі студенти. Студенти активно брали участь у бесіді, долучались до обговорення дискусійних питань.

Доцент кафедри психології та соціології Марина Пилипівна Тимофієва провела тренінг «Ключ до успіху», який спрямований на саморозвиток та самовдосконалення. Мета тренінгу – можливість усвідомити свої сильні сторони, свої цінності і слабкі сторони як резерв для росту і самовдосконалення, набуття позитивних звичок успішної людини, прийняття ефективних рішень, постановки надихаючих цілей і ефективної комунікації. Учасники тренінгу змогли ознайомитись з методами відновлення власних ресурсів організму, позбавлення комплексів, досягнення  впевненості в собі, відпрацювати вміння ефективного, безконфліктного спілкування.

«Такі конференції потрібні студентам як майданчики для діалогу. Ми готові виступати, розповідати, ділитися досвідом організації самоврядування і самі вчитися новому. Саме таким чином реалізується молодіжна політика на всеукраїнському рівні. А місто Чернівці - неймовірне та чарівне! Особисто я ще довго пам’ятатиму Чернівці та Буковинський державний медичний університет,» – поділився враженнями від конференції Владислав Зволь, Національний медичний університет ім. О.О.Богомольця.

Плідні дискусії та привітна атмосфера, що панувала протягом трьох днів, залишать у серці кожного приємний слід на згадку про чудові моменти.