У БДМУ провели семінар, присвячений Міжнародному дню демократії

Дата публікації допису: Sep 30, 2014 7:42:42 PM

У рамках відзначення Міжнародного дня демократії 15 вересня на кафедрі психології та соціології Буковинського державного медичного університету викладачем Олесею Павлюк був проведений семінар на тему «Демократія – як потужний фактор підтримки міжнародного миру і безпеки та поваги до основних прав і свобод».

Учасниками заходу стали студенти ІV курсу спеціальності «Сестринська справа» та представники професорсько-викладацького складу кафедри.

Семінар проходив у інтерактивній формі. Також використовувався метод «Мозкового штурму», під час якого студенти активно висували свої творчі ідеї щодо вирішення таких основних проблем демократії як технології влади, мирне делегування представників народу до парламенту, їх зміна та легітимність в очах народу. Особливо гостро дискусія проходила щодо питання позачергових парламентських виборів у жовтні цього року в Україні. Студенти визначили основні недоліки та небезпеки сучасної демократії та дійшли висновку, що хоча на даний момент не існує єдиної моделі демократії, саме цей політичний режим є фундаментом для побудови основних принципів усіх провідних держав та співтовариств, і належить до універсальних суспільних загальнолюдських цінностей.

 

Міжнародний день демократії – проголошений Генеральною Асамблеєю ООН 13 грудня 2007 в резолюції, присвяченій підтримці зусиль урядів з розвитку та зміцненню демократій. Відзначається щорічно 15 вересня починаючи з 2008 року. Міжнародний день демократії був заснований в зв'язку з прийняттям у вересні 1997 року Міжпарламентським союзом Загальної декларації про демократію.