Викладачі кафедри психології взяли участь у міжнародному семінарі

Дата публікації допису: Apr 20, 2016 8:34:32 AM

Викладачі кафедри психології та соціології

відвідали міжнародний англомовний семінар «From Inspiration to Implementation: Europeanisation Process in Ukraine» (Від натхнення до реалізації: процес європеїзації в Україні), організований ГО «Квадрівіум» за підтримки Вишеградського фонду.

Серед запрошених спікерів – експерти та науковці з України та країн Центрально-Східної Європи (представники Варшавського університету, Польща, Ясського університету ім. А.Й. Кузи, Румунія, Словацької Академії Наук, Словаччина, Університету ім. Коменського в Братиславі, Словаччина, Будапештського університету імені Лоранда Етвеша, Угорщина, Інституту міжнародних відносин у Празі, Чехія).

Під час семінару учасники з України та країн Центрально-Східної Європи обговорили шляхи оптимізації процесів європеїзації в Україні у рамках 5 панелей, де розглядались питання демократизації та європеїзації політичної системи, вплив цих процесів на права національних меншин, процеси децентралізації та мобільності у пост-комуністичних суспільствах, проблеми європейської ідентичності та радянського минулого.

Завідувач кафедри психології та соціології проф. Борисюк А., доц. Тимофієва М. та викл. Павлюк О. взяли активну участь у дискусії щодо ціннісно-орієнтованих аспектів європеїзації та обговорили проблеми європейської ідентичності.