На кафедрі психології відбулась нарада профільних кафедр ВМНЗ України

Дата публікації допису: Oct 16, 2015 10:28:19 AM

9 жовтня на кафедрі психології та соціології ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» відбулась нарада

профільних кафедр ВМНЗ України з навчальних дисциплін«Експериментальна психологія та психодіагностика», «Основи психотренінгу» напряму підготовки фахівців за спеціальністю«Медична психологія». У засіданні взяли участь в.о. завідувача кафедри психології та соціології БДМУ, проф. Алла Борисюк, завідувач кафедри медичної психології та психіатрії з курсом післядипломної освіти ВНМУ ім. М.І. Пирогова, проф. Наталія Пшук, викладач кафедри загальної і медичної психології та педагогіки КНМУ ім. О.О. Богомольця Тетяна Тамакова, проректор з науково-педагогічної роботи та виховання, доц. Ніна Зорій, доц. кафедри психології та соціології Марина Тимофієва, викл. Любов Любіна, викл. Оксана Пендерецька, керівник Медико-психологічного центру БДМУ, доц. Олександр Поліщук.

На нараді обговорювались особливості організації навчального процесу на профільних кафедрах відповідно до змін у навчальному плані, а також у програмах з вказаних дисциплін, а саме: питання навчально-методичного забезпечення, використання сучасних інноваційних технологій в процесі викладання дисциплін, методики організації самостійної роботи у зв’язку зі зміною співвідношення між аудиторними заняттями та самостійною роботою студентів.

Учасники наради обмінялися досвідом застосування методів підвищення ефективності засвоєння практичних навичок з експериментальної психології та психодіагностики, психотренінгу під час виробничої практики студентів у лікувальних та лікувально-профілактичних закладах.

Особливу увагу було приділено обговоренню доповнень робочих навчальних програм інформацією, що відображає актуальну ситуацію в країні та дозволяє підготувати майбутніх фахівців до надання психологічної допомоги постраждалим під час воєнних дій, біженцям, переселенцям та особам, які втратили близьких.