Благодійна акція до Дня людини із синдромом Дауна

Дата публікації допису: Mar 23, 2014 10:38:2 AM

Кожного року у березні світова громадськість відзначає День людини із синдромом Дауна. Зауважимо, що День проведення вибраний не випадково, адже це двадцять перший день третього місяця, що засвідчує наявність у клітинах людини третьої хромосоми в 21-й парі.

17 березня викладачі та студенти Буковинського державного медичного університету за сприяння ректорату і медичного факультету №2 провели благодійну акцію для діток спеціалізованої дошкільної установи № 31, що по вулиці Руданського, приурочену до Міжнародного дня людини із синдромом Дауна.

“Ми зробили діткам подарунки – канцелярське приладдя та солодощі, а крім того студенти-медики – артисти палацу “Академічний” під керівництвом Валентини Головко презентували маленьким глядачам цікаву театрально-розважальну постановку, у якій діти також брали участь. Щиро дякуємо всім, хто долучився до доброї справи,” – розповідає головний куратор медичного факультету №2 Яна Телекі, асистент кафедри внутрішньої медицини БДМУ, член організаційного комітету акції.

Професор кафедри психології та соціології Алла Борисюк, помічник ректора з іміджевої політики, відзначила, що колектив закладу та дітки залишилися задоволені театральною постановкою та висловили щиру вдячність організаторам й побажання нових зустрічей. Бути добрими просто. Не забувайте про це.