Наукова конференція в
м. Пассау

Дата публікації допису: Oct 24, 2016 10:51:28 AM

28-30 вересня в м. Пассау (Східна Баварія) проходила наукова конференція «Актуальні питання нової і новітньої історії та культури Східної Європи», в якій взяла участь викладач кафедри психології та філософії, к. політ н. Павлюк Олеся.

Викладач виступила з доповіддю про американську політику стримування Ірану як прикладу боротьби з агресором та висвітлила можливі етапи розвитку цієї політики в Україні щодо стримування нашого агресивного східного сусіда.

Крім того, в рамках роботи міжнародної конференції Павлюк Олеся взяла участь у Науковому колоквіумі для молодих докторів філософії у Баварському Університеті Пассау, де представила доповідь про контраверсійне питання успіху стратегій «стримування» у пострадянський період. Основна мета заходу – надати можливість молодим науковцям різних країн представити результати своїх наукових пошуків та обговорити проблемні питання академічних досліджень.

Тематика секцій конференції була різноманітною і включала проблеми українців у складі Австро-Угорщини та питання націоналізму, політизацію української історії та бачення нових і старих героїв Другої світової війни, переселення буковинських німців.

Не оминули своє висвітлення і останні події в Україні. Зокрема, перспективи членства в ЄС, питання євроскептецизму та протестні настрої, як індикатор кризи системи політичної довіри в 2013-14 рр.