«Історію переписати неможливо» – година історичної пам’яті До 85 річниці Голодомору

Дата публікації допису: Nov 16, 2018 10:46:8 AM

До 85 річниці памяті жертв Голодомору, для студентів 1 курсу фармацевтичного факультету спеціальності «Фармація» 8 листопада 2018 р., була проведена година історичної пам’яті «Історію переписати неможливо».28 листопада 2006 року Верховна Рада України ухвалила закон «Про Голодомор 1932—1933 років в Україні», який трактує події 1932—1933 років, як геноцид українського народу, на цьому наголосила доцент кафедри психології та філософії - Тимофієва М.П. у своєму вступному слові.

Бібліотекар Світлана Тулевська розповіла про цілеспрямовану злочинну політику більшовицького керівництва: вилучення продуктів і майна у людей, обмеження переміщення українців, відмови від закордонної гуманітарної допомоги. Саме це підірвало соціальні основи нації, її традиції, духовну культуру та самобутність.

Відбулося придушення прагнення  українців до незалежності, знищення соціально-економічної бази української національної ідеї та задля знищення української нації як такої.

Присутнім наголосили, що Голодомор є найбільшою трагедією за всю історію українського народу. Створення штучного масового голоду, до смерті 3,941 млн людей. Про неї повинен знати весь світ, нинішні та прийдешні покоління.

Відео-презентацію до заходу, під час якої демонструвався документальний фільм «Великий злам», підготувала бібліотекар 1 категорії Ірина Шундерюк.