Викладач кафедри психології взяла участь у проект «Музичні інструменти у піснях Володимира Івасюка»

Дата публікації допису: Apr 28, 2016 5:42:12 AM

      

    «Музика влітає у вікна, заповнює кімнати, немов якийсь ширококрилий казковий птах», – так поетично говорив композитор Володимир Івасюк.  Оцей дивовижний «ширококрилий казковий птах» і до нині присутній завжди, коли слухаємо твори композитора. Його пісні справді наповнені і радістю, і болем – співали, співають і сподіваємося, будуть співати майбутні покоління українців. Нині ім’я композитора з гордістю промовляють і прославляють  і учні та викладачі Кіцманської музичної школи ім. В. Івасюка. Чернівецький обласний меморіальний музей Володимира Івасюка спільно з Кіцманською музичною школою ім. В. Івасюка у 2014 році започаткували проект «Музичні інструменти у піснях Володимира Івасюка».  

          20 квітня 2016 року у музеї відбулася зустріч з викладацьким та учнівським складом Кіцманської музичної школи про роль фортепіано у житті відомого композитора, на яку була запрошена викладач кафедри Олеся Павлюк. Працівниками музею була підготовлена виставка «Стоїть рояль в скорботному мовчанні…», де представлені цікаві архівні матеріали, листи, нотні видання, фотографії, книги про творчість композитора, які презентувала поетеса Олена Логінова.

         Вчитель-методист КМШ ім. В. Івасюка Галина Василівна Семенюк запропонувала гостям музею – родині Івасюків-Павлюків цікаве і змістовне дослідження про рояль. Зворушливі спогади про Володю донесла до присутніх Ельвіра Володимирівна Меленко, вчителька Володі по фортепіано.

     Натхненно грали юні піаністки – Христина Мороз, Анна-Марія Григоряк, Вікторія Колісник, Анастасія Чуприна. Зворушливо виконала пісню Володимира Івасюка «Колискова для Оксаночки» учениця 1-класу Брончук Анастасія (концертмейстер Ладичко Олена Іванівна).