Засідання дебатного клубу

Дата публікації допису: Apr 12, 2016 6:9:10 AM

7 квітня поточного року на кафедрі психології та соціології відбулося засідання дебатного клубу на тему: «Евтаназія: за і проти». В дебатах приймали участь студенти Буковинського державного медичного університету та Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Координатором дебатів був студент 2-го курсу медичного факультету №1 Матвіїв Богдан. Метою такої дискусії було прагнення розібратися в поставленій проблемі шляхом розгляду всіх «за» і «проти» і, одночасно, навчитися переконувати в своїй правоті третю сторону, а не один одного. У студентів така форма обговорення проблеми викликала велику зацікавленість, вони намагалися спробувати свої сили у регульованій інтелектуальній дискусії, набути навичок дискутування й переконання у власній правоті.  

У роботі клубу взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи та виховання БДМУ доцент Зорій Н. І. та старший викладач кафедри психології та соціології Безарова Г. І.

 Дебати були проведені за ініціативою Студентської ради БДМУ та за результатами  проведення Міжнародної науково-практичної конференції студентів та молодих учених «Формування громадянської позиції в системі органів студентського самоврядування», яка відбулася 3-4 березня 2016 року на базі нашого університету.