Студентам БДМУ прочитали лекцію в Чернівецькій ОДА

Дата публікації допису: Sep 20, 2017 6:35:22 AM

 18 вересня у межах роботи наукового гуртка кафедри психології і філософії

та Школи лідерів студенти БДМУ відвідали Чернівецьку обласну державну адміністрацію. Завідувач кафедри психології та філософії, проф. Алла Борисюк, викладач кафедри, к. політ. н. Олеся Павлюк, викладач кафедри к. психол. н. Вікторія Осипенко разом зі студентами зустрілися з першим заступником голови ОДА Михайлом Павлюком. Під час зустрічі Михайло Павлюк прочитав студентам лекцію на тему «Демократичні цінності в контексті викликів сучасності». Захід був приурочений до Міжнародного дня демократії, який цього року відзначали 15 вересня.

    Для молодого покоління, яке буде вперше віддавати свій голос на виборах, було дуже корисно почути лекцію на зазначену тему в стінах виконавчого і законодавчого органу обласної влади, відчути відкритість влади та її доступність. Лектор, к. політ. н. Михайло Павлюк детально розкрив механізми демократії, акцентуючи увагу, що вони засновані на вільному волевиявленні народу, неухильному дотриманні прав і свобод людини, а також тісно пов’язані із забезпеченням правопорядку, стабільності та цілісності її інститутів.

    Студенти мали змогу також ознайомитись із структурними підрозділами адміністрації, структурою апарату, функціями, інвестиційною та зовнішньоекономічною діяльністю.

    Міжнародний день демократії  - проголошений Генеральною Асамблеєю ООН 13 грудня 2007 року резолюцією, яка присвячена підтримці зусиль урядів з розвитку і зміцненню демократій (Резолюція № A / RES / 62/7). Відзначається щорічно 15 вересня починаючи з 2008 року. Міжнародний день демократії був заснований в зв'язку з прийняттям у вересні 1997 року Міжпарламентським союзом Загальної декларації про демократію.