Виховний захід, присвячений Міжнародному дню медичної сестри

Дата публікації допису: May 10, 2022 9:44:24 AM

       «Для хворих важливо мати найкраще»   

Флоренс Найтінгейл   

Починаючи з 1997 року, в Україні за ініціативи Міністерства охорони здоров’я України та Асоціації медичних сестер, 12 травня відзначається Всесвітній день медичної сестри. Саме ж свято має більш глибоке коріння і довгу історію і відзначалося за рішенням Міжнародної федерації Червоного Хреста.

Куратором Анною Слубською 10 травная проведений  виховний захід зі студентами спеціальності «Медсестринство» 2 курсу фахового коледжу, присвячений Міжнародному дню медичної сестри, на заході студенти ознайомились з історією професії, сучасними методами догляду за хворими та актуальність сьогодні спеціальності медсестринства.

Міжнародний або Всесвітній день медичних сестер святкується щорічно у день народження англійської сестри милосердя Флоренс Найтінгейл (1820-1910). Згідно з історичними довідками, під час Кримської війни Ф. Найтінгейл організувала у Туреччині догляд за пораненими солдатами союзників (коаліції Франції, Османської імперії, Великобританії і Сардінії). Згодом вона заснувала перші курси сестер милосердя Англії. Сьогодні Ф. Найтінгейл відома як фундатор професії медичних сестер і ініціатор реформи шпиталів.

Студенти:

«Бути медичною сестрою означає рятувати найцінніше-життя людини!» Діана Вілор

«Я хочу бути корисною людству, тому обрала професію медсестринства» Ірина Грекул

«Я хочу бути лікарем, але лікар має знати все, що стосується медицини, тому мій фундамент це знання медсестриства…» Вікторія Каменщикова