У БДМУ обговорили міжнародні програми лідерства

Дата публікації допису: Jan 04, 2015 11:30:14 AM

Міжнародний досвід є важливим у будь-якій сфері, і надто важливо долучати до нього молодь.

Адже зважаючи на глобалізаційні тенденції розвитку сучасного суспільства, участь у міжнародних програмах мобільності є необхідною умовою становлення, всебічного розвитку, самоствердження і творчої самореалізації сучасної молоді.

23 грудня у рамках проекту «Школа лідерів» БДМУ викладач кафедри психології та соціології, к.політ.н. Надія Бурейко поділилася досвідом та прочитала лекцію для слухачів Школи про міжнародні програми, спроектовані для лідерів, волонтерів та громадських активістів з різних країн світу.

Під час зустрічі учасники «Школи лідерів» були предметно проінформовані про відомі міжнародні стипендіальні та грантові програми, які спрямовані на плекання молодих лідерів, волонтерів, правозахисників та націлені на розвиток особистих та професійних якостей молоді. Лекція охоплювала два тематичні блоки: 1) різновиди грантових і стипендіальних програм; 2) особливості та специфіка аплікаційного процесу.

За словами слухачки Школи лідерів Юлії Паранюк, лекція слугувала своєрідним закликом до віри в свої сили та майбутнє, а настанови та поради запрошеного експерта стали стимулюючим важелем для роботи над собою, підкресливши важливість і практичне значення міжнародної мобільності.