Кафедра психології та соціології БДМУ виступила співорганізатором проведення міжнародної конференції

Дата публікації допису: Feb 13, 2014 9:24:23 PM

Міжнародна науково-практична конференція “Актуальні проблеми зовнішньої політики України” є добре відомою не лише в Україні, але й за її межами.

Будучи вперше ініційованою студентами для студентів сім років тому на факультеті історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, поступово конференція розширювала свої межі, відкривала нові кордони, нарощувала науковий потенціал. На сьогодні це – дискусійний майданчик для студентів, аспірантів, викладачів, молодих фахівців-міжнародників, політологів, істориків, громадських діячів – науковців, які залучені в експертне поле досліджень сучасних політичних інститутів і процесів, вивчають політичні проблеми міжнародних систем і глобального розвитку, задіяні в галузі публічної дипломатії. Цікаво, що деякі, вже постійні, учасники конференції вперше прийняли участь у зазначеній науковій дискусії ще студентами, а в подальшому поверталися вже аспірантами, кандидатами наук, викладачами, держслужбовцями. Тож разом із розширенням масштабу конференції спостерігаємо і особистісний ріст її учасників.

За час свого існування, виробивши свої певні традиції, формат та стиль проведення, конференція продовжує невпинно розвиватись. Цьогорічспіворганізатором наукового міжнародного заходу, що відбувся 15 листопада, виступила кафедра психології та соціології Буковинського державного медичного університету. Для викладачів-політологів та істориків кафедри подібний міжнародний діалог – це пошук альтернативних поглядів на усталені проблеми, знайомство з представниками різних наукових шкіл, дискусія, що невпинно провокує новий науковий пошук. Цей захід важливий ще з огляду на те, що специфіка роботи викладачів кафедри з іноземними студентами так чи інакше формує міжнародне середовище – сприятливий осередок формування публічної дипломатії в дії.

Конференція стала майданчиком для цікавих конструктивних дискусій, альтернативних свіжих поглядів на усталені проблеми міжнародних відносин та внутрішньополітичні протиріччя провідних держав світу, невпинно підтверджуючи своє неофіційне гасло: “Ті, хто на сьогодні дискутує про актуальні проблеми зовнішньої політики України, завтра цілком ймовірно будуть її творцями”.