Співробітники університету взяли участь у заходах, присвячених проблемам інформаційної безпеки

Дата публікації допису: Dec 12, 2015 10:57:46 AM

У Чернівцях Українська миротворча школа

спільно з ГО «Квадрівіум» та ГО «Сприяння міжкультурному співробітництву» провели заходи, присвячені проблемам інформаційної безпеки. Завідувач кафедри психології та соціології БДМУАлла Борисюк і завідувач сектору сприяння працевлаштуванню випускників Аліса Жуковська взяли участь у круглому столі та семінарі-тренінгу «Чутки як додаткове джерело конфліктів».

Проведені заходи мали на меті підвищення рівня критичного сприйняття інформації з боку активних верств населення в Чернівецькій області задля мінімізації розповсюдження чуток як фактору інформаційного впливу на розвиток конфлікту та загострення протиріч у суспільстві.

Під час круглого столу учасники обговорювали такі питання, як найпоширеніші чутки і міфи в Чернівцях стосовно Євромайдану, АТО та потенційно конфліктогенні ситуації в регіоні; роль чуток у поглибленні протиріч у суспільстві; різниця між чутками та навмисно поширеною дезінформацією; механізми протидії чуткам.

Алла Борисюк, доктор психологічних наук, взяла участь у тренінгу в якості тренера і провела майстер-клас «Психологія чуток та паніки», продемонструвавши, як по-різному люди сприймають інформацію, який вплив вона має, і як люди реагують на отриману інформацію, коли їх охопили страх або паніка.