На кафедрі психології та філософії БДМУ відзначили Всесвітній день поезії

Дата публікації допису: Mar 22, 2018 12:16:23 PM

До Всесвітнього дня поезії на кафедрі психології та філософії пройшли літературні читання, організовані викладачем Олесею Павлюк.На захід була запрошена поетеса, автор численних збірок поезій та дитячих віршів Олена Логінова, яка поділилась зі студентами своєю творчістю. Пані Олена декламувала рядки зі своєї інтимно-філософської лірики та зворушила всіх чудовою мовою своїх емоцій: «Поезія покликана хвилювати, давати насолоді, плекати високі почуття, збагачувати духовність…». Проте найбільше учасників заходу цікавили патріотичні вірші, які поетеса не могла читати без сліз. Адже жахіття вбивств на Майдані і жорстока боротьба українців зараз на сході «важкими восковими рядками лягали на папір» з-під її пера.

На заході були присутні завідувач кафедри психології і філософії, помічник ректора з іміджевої політики, професор 

Алла Борисюк та проректор з науково-педагогічної роботи та виховання Ніна Зорій. Саме відзначення Всесвітнього дня поезії може сприяти створенню позитивного образу поезії як справжнього сучасного мистецтва, відкритого людям та привернути до неї якнайширшу увагу.

Всесвітній день поезії – свято, яке відзначається щороку 21 березня. Встановлено 1999 року ухвалою 30-ої сесії ЮНЕСКО. Вперше відзначено 21 березня 2000 року. Всесвітній день поезії відзначається і в Україні. В «Українському народному календарі» він уперше з’явився 2004 року.