Урочисте засідання наукового гуртка кафедри психології та філософії

Дата публікації допису: Oct 01, 2019 8:10:38 AM

24 вересня 2019 р. відбулось урочисте засідання наукового гуртка кафедри психології та філософії, присвячене 75-річчю Вищого державного медичного закладу України «Буковинський державний медичний університет».

Відкрила засідання проректор з науково-педагогічної та виховної роботи доц. Зорій Н.І., яка розповіла історію створення кафедри та поділилась спогадами, коли відповідно до рішення вченої ради БДМА та на підставі дозволу МОЗ України у вересні 2002 р. була реорганізована кафедра суспільних та гуманітарних наук і створена нова кафедра психології та соціології. Також Зорій Н. І. представила архівне відео 2002 року.

З вітальним словом виступила т. в. о. завідувача кафедри психології та філософії, к. психол. н., доц. Тимофієва М. П., яка привітала учасників гуртка та запрошених гостей, випускників спеціальності «Медична психологія» і висвітлила основні напрямки діяльності кафедри. Тимофієва М. П. наголосила, що лікар-психолог – це спеціаліст, у підготовці якого поєднані класична медична освіта з психологічною, тому майбутні лікарі-психологи отримують на кафедрі ґрунтовну теоретичну й практичну підготовки під керівництвом досвідчених викладачів.

Представники медико-психологічного центру БДМУ к. психол. н., ст. викл. Любіна Л. А., к. психол. н., викл. Осипенко В. А. презентували для новоприбулих членів гуртка особливості організаційної й консультативної допомоги лікувально-профілактичним та освітнім установам регіону з впровадження в практику сучасних методів медико-психологічної допомоги. Викладачі охарактеризували комплекс медичних, психотерапевтичних, психокорекційних, тренінгових та консультативних заходів у центрі БДМУ, які здійснюються шляхом реалізації індивідуальних і групових програм.

Головний куратор наукового гуртка, к. філос. н. Слубська А. Я. представила наукові видання співробітників кафедри та охарактеризувала тему науково-дослідної роботи, над якою працюють зараз викладачі.

К. політ. н., доцент кафедри Павлюк О. І.  виступила з доповіддю про активну участь студентів наукового гуртка під керівництвом професорсько-викладацького складу кафедри у міжнародних конференціях, конгресах, семінарах, круглих столах, дебатах.

На урочисте засідання студентського наукового гуртка були запрошені випускники спеціальності «Медична психологія». Зокрема, лікар-психолог Чернівецької міської лікарні швидкої медичної допомоги Кукурудзяк О. С. розповіла про особливості психодіагностики та лікування хворих соматичного і психічного профілю, психологічну реабілітацію із застосуванням спеціальних методик.

Своїм досвідом роботи у відділенні неврозів Чернівецької обласної психіатричної лікарні поділилась лікар-психолог Усик О. В. Викладач "Медичної психології" з кафедри нервових хвороб, психіатрії та медичної психології Гринько Н. І. розповіла про можливість отримання різноманітних грантів закордоном та охарактеризувала відмінності у підходах до роботи лікаря-психолога в Україні та в країнах ЄС.

Наприкінці було презентовано відео німецькою мовою про кар’єрне зростання випускників БДМУ Хром’юк В. та Рудий-Трипольського В., які спочатку працювали у Німеччині волонтерами потім отримали можливість взяти участь у інтеграційному курсі і після іспиту пройшли співбесіду у медичній клініці  міста Гекстер (Німеччина).

Після такої мотивуючої  зустрічі студенти-старшокурсники мали можливість поділитися своїм досвідом з новоприбулими членами наукового гуртка кафедри психології та філософії.