До Дня науки у БДМУ провели заходи суспільно-історичного спрямування

Дата публікації допису: Nov 23, 2015 10:30:57 AM

До Всесвітнього дня науки на кафедрі психології та соціології

було організовано низку наукових семінарів та «круглих столів» суспільно-історичного спрямування. Зокрема, викладачем Олесею Павлюк було організовано круглий стіл на тему «Виклики історії: Революція Гідності», у якому взяли участь викладачі кафедри та студенти спеціальності «Фармація». На захід було запрошено громадського діяча, тренера міжнародного зразка програм Erasmus Plus Тараса Прокопа.

Відкриваючи круглий стіл, в. о зав. кафедри, професор Алла Борисюк підкреслила важливість Єврореволюції та її вплив на розвиток й історичну побудову Української держави. Під час круглого столу студенти презентували доповіді про причини та передумови Революції, а також висвітлювали основні події та непередбачуваний хід Євромайдану.

Надзвичайно пізнавальним став виступ громадського діяча Тараса Прокопа, який розповів про розвиток протестного руху у Чернівцях та революційні настрої буковинців, викликані відходом українського уряду від законодавчозакріпленого курсу на Європейську інтеграцію.

Також на кафедрі психології та соціології старшим викладачем Галиною Безаровою був проведений науковий семінар із студентами 1-го курсу медичного факультету №1, присвячений Дню науки. Під час семінару обговорювалася  роль історичної науки в процесі пізнання закономірностей соціального розвитку за умови виконання  функцій збереження і передачі наступним поколінням соціальних традицій й досвіду людства.

У процесі обговорення студенти звернули увагу на те, що неприпустимою є зміна інтерпретації історичних фактів відповідно до політизованих оцінок. Завжди необхідно пам’ятати, що історія – це наука і тому ставлення до неї повинно бути неупередженим, науково вивіреним і відповідальним.