В Буковинському державному медичному університеті відзначили день народження відомого мислителя – Григорія Савича Сковороди

Дата публікації допису: Dec 17, 2019 8:43:32 AM

    3 грудня наукова та освітня спільнота України відзначає день народження видатного вітчизняного мислителя – Григорія Савича Сковороди. Філософ, погляди якого актуальні вже кілька століть, не може бути забутим. «Світ ловив мене, та не впіймав» – слова які стали лейтмотивом життєвого шляху Сковороди. Мислитель намагався не ідеалізувати світ та не шукати остаточної істини. Філософія життя найбільше цікавила Сковороду. Філософія серця стала основним його здобутком. Сковорода намагався пояснити складні речі простими словами. Оскільки Григорій Савич без перебільшення наразі є найбільш відомим вітчизняним філософом, то, схоже, йому таки вдалося донести свої ідеї.

В Буковинському державному медичному університеті відзначили день народження відомого мислителя. Доцент Ігор Скакун продемонстрував студентам 1-го курсу медичного факультету № 2 відеофільм про життєвий та творчий шлях Григорія Сковороди. У ході перегляду та подальшого обговорення з’ясовувалися окремі факти біографії Сковороди та спростовувалися міфи про його персону. Що ж до значення його філософського надбання, то для майбутніх медичних фахівців ідеї гуманізму, аксіологічних концепцій та етичних принципів завжди будуть актуальними.