28 листопада з нагоди відзначення Дня подяки та Всесвітнього дня співчуття проведено комунікативний тренінг «Емпатія – основа взаєморозуміння»

Дата публікації допису: Dec 05, 2019 1:26:32 PM

Щороку, в четвертий четвер листопада відзначають День подяки – одне з найпопулярніших свят у США. Крім цього, 28 листопада – Всесвітній день співчуття.На кафедрі психології та філософії к.пс.н., ст. викл. Любіна Л.А. разом із студентами 2 курсу спеціальності «Фармація» провели комунікативний тренінг «Емпатія – основа взаєморозуміння», який спрямований на розвиток емпатії та усвідомлення власного емоційного світу студентів. Розвиток емпатії в період ранньої юності, а також усвідомлення власного емоційного світу та почуттів інших людей є надзвичайно важливою складовою в загальному розвитку особистості майбутніх фахівців.

Всесвітні день співчуття досить молоде свято. Відзначати його почали у 2012 році, а засновником цього Дня є індійський поет, журналіст, кінопродюсер Прітіш Нанді. Того року цей День був присвячений долям тварин, потребі у співчутті до живих істот на планеті. Його святкування пройшло в Мумбаї (Індія), за участю Далай-лами XIV і активістів з різних країн.

Всесвітній день співчуття базується на концепції ненасильницького ставлення, не травмування або відсутності бажання завдати шкоди будь-яким життєвим формам. До речі, філософія ненасильства Махатми Ганді сформувалася саме під впливом концепції ахімси.