Науково-практичний семінар присвячений Дню народження психоаналітиків Еріха Фромма та Мелані Кляйн

До Дня науки,  21 березня 2023 року, на кафедрі психології та філософії Буковинського державного медичного університету для студентів 2 курсу, спеціальності «Медична психологія», проведено науково-практичний семінар присвячений Дню народження  психоаналітиків Еріха Фромма та Мелані Кляйн.

На заході доцент Марина Тимофієва розкрила основні положення теорії Е. Фромма, проаналізувала їх актуальність та істинність в сучасний воєнний період в Україні.

Справжньою цінністю людини Е. Фромм вважає здатність до цінності життя, любові та свободи. Любов, у його розумінні, служить критерієм буття і дає відповідь на проблему людського існування. У процесі оволодіння мистецтвом любові відбувається зміна структури характеру людини, внаслідок чого виникають повага до життя, почуття ідентичності, потреби в прихильності до світу, у зацікавленості в єднанні з ним.

Студенти 2 курсу спеціальності «Медична психологія» Роман Савко та Анастасія Медвідь висвітлили життєвий та творчий шлях британського психоаналітика австрійського походження, яка стояла біля витоків дитячого психоаналізу, ігрової психоаналітичної терапії і теорії об'єктних відносин Мелані Кляйн.

Викладач кафедри Микита Глущенко поділився зі студентами практичним досвідом роботи з дітьми різних вікових груп. Вважає, що за допомогою ігрової діяльності можна усунути або, принаймні, скорегувати порушення психічного розвитку дитини. При цьому ігрова діяльність може виявитися корисною і для розвитку дитини без психологічних порушень та стати необхідним доповненням виховання.

Здобувачі освіти, майбутні лікарі-психологи активно включались в дискусію,  аналізували на основі гуманістичного психоаналізу  Е. Фромма сучасні поведінкові прояви, які є прогресивними чи регресивними в розвитку особистості.

 

Підготувала доцент Марина Тимофієва