Зовнішня професійна співпраця викладачів кафедри психології та філософії з ІППОЧО ЧОВА

Протягом останніх двох років проводиться інтенсивна співпраця в професійному психологічному полі Буковинського державного медичного університетута Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької ОВА.

06.10.2023 року було проведено чергову інтерактивну онлайн-лекцію, в рамках курсів ПК Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької ОВА, для психологів закладів освіти Чернівецької  області на тему: «ВИКОРИСТАННЯ ПСИХОДРАМАТИЧНИХ ТЕХНІК ДЛЯ ФОРМУВАННЯ ЕФЕКТИВНИХ КОПІНГ-СТРАТЕГІЙ ТА РОЗВИТКУ СТРЕСОСТІЙКОСТІ В ПЕРІОД ВІЙНИ». Лектор викладач  кафедри  Вікторія  ОСИПЕНКО. Під час заходу було розглянуто питання: стресу, кризи, травми, резилієнтності та способів подолання кризи. Окремий акцент було поставлено на аналізі соціального атому та рольовій теорії, реконструкція моделі якої дозволяє ефективно долати стресові події життя. 

Це був третій відкритий захід  для психологів та соціальних педагогів закладів освіти Чернівецької області, які працюють в умовах війни та зіштовхуються з недостатністю володіння знань та навичок при роботі зі здобувачами освіти та їхніми родинами (сім’ї ВПО та сім’ї, які проживають втрату). Попередньо було проведено 28.04. та 16.05.2023 р. онлайн-заходи на тему: «ОСОБЛИВОСТІ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ПІДТРИМКИ ПРОЦЕСУ ГОРЮВАННЯ ПРИ ВТРАТІ», які зібрали 35 психологів області. Спікерка заходів – викладач  кафедри Вікторія ОСИПЕНКО.