Урок для школярів з надання долікарської допомоги від викладачів БДМУ

Дата публікації допису: Apr 06, 2018 6:44:18 AM

Викладачі ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» провели майстер-клас із надання першої долікарської допомоги для учнів Колінковецького ЗНЗ.Зі словом привітання виступила помічник ректора з іміджевої політики, професор Алла Борисюк, яка розповіла, що важливість правильного надання першої допомоги.

Про перші кроки надання серцево-легеневої реанімації та основні етапи її проведення, розповіла асистент кафедри фтизіатрії та пульмонології Інга Єременчук. Цікавість школярів не мала меж, із захопленням слухали, активно долучалися до дискусії та з нетерпінням очікували щоб по практикувати на манекені.

«Чому свідки не надають потерпілому допомогу? Існує безліч причин: відсутність знань, страх зашкодити, межа між теорією та практикою, байдужість, негативна реакція натовпу і т.д. Проте враховуючи бажання навчитися проводити серцево-легеневу реанімацію та активну участь учнів та вчителів цієї школи, ми сподіваємося, що деякі причини не надання допомоги потерпілому будуть знівельовані і при екстрених випадках зможуть врятувати життя людині. Не можна не надати значення активності учнів та вчителів, які спробували не одноразово відпрацювати практичну навичку, це викликало захоплення,» – розповідають організатори акції.