БДМУ розширює міжнародні контакти

Дата публікації допису: Apr 28, 2014 9:0:55 PM

Викладач кафедри психології та соціології БДМУ, к.політ.н. Надія Бурейко пройшла стажування в Європейській академії дипломатії (м. Варшава, Польща), програма якої цьогоріч, у першу чергу, була сфокусована на проблемах України крізь призму її геополітичного положення між Європейським Союзом та Росією.

Програма академії охоплювала інтенсивний курс лекцій і практичних занять на тему зовнішньої політики Європейського Союзу, Східного партнерства, заморожених конфліктів на пострадянському просторі та можливих шляхів їх вирішення, геополітичного трикутника ЄС – Україна – Росія. Для учасників були проведені семінари та тренінги з дипломатичного протоколу та мистецтва ведення переговорів.

Учасниками програми стажування, крім трьох представників з України, стали експерти в галузі дипломатії та публічної дипломатії з Польщі, Азербайджану, Грузії, Іспанії, Німеччини, Румунії, Сполучених Штатів Америки, Уругваю, Філіппін, Шрі-Ланки.

Знаково, що спікерами та лекторами виступили провідні європейські науковці, політики, дипломати, громадські діячі, співробітники профільних міністерств і дипломатичного корпусу, що свідчить про рівень проведених заходів.