Науковий семінар на тему: «Видатні постаті психології»

Дата публікації допису: Dec 03, 2021 8:17:26 AM

02.12.2021 на кафедрі психології та філософії Буковинського державного медичного університету був проведений науковий семінар на тему: «Видатні постаті психології».Основною метою заходу є ознайомлення студентів з напрямками досліджень видатних закордонних та українських психологів, які зробили вагомий внесок у світ психології.

В.о. завідувача кафедри психології та філософії Буковинського державного медичного університету доцент Марина Тимофієва разом з кураторською групою, студентами 1 групи, 2 курсу, спеціальності «Медична психологія», підготували інформацію про життєвий, творчий шлях зарубіжних та сучасних українських психологів.

Під час заходу було розкрито та обговорено основні засади в теоріях видатних  психологів. Більш детальніше ознайомились з дослідженням Маршалла Розенберга, методом ненасильницького спілкування (ННС) або емпатійного спілкування, або спілкування співпраці; найважливішими психологічними закономірностями в дослідженні Б. Зейгарник. Жваву дискусію на науковому семінарі викликала індивідуальна теорія Адлера  про «комплекс неповноцінності».

Курчак Корнелія підготувала презентацію та розповіла про видатних психологів: В. Джеймса, А. Адлера,  О. Зельца, П. Зінченко, О. Леонтьєва,  Г. Балла, С. Максименко.

Життєвий і творчий шлях Гордона Олпорта розкрили Софія Свіжевська та Дарина Потайчук. На початку доповіді процитували Г. Олпорта:«Центральна тема екзистенціалізму: жити – означає страждати; щоб вижити, потрібно знайти якийсь сенс у стражданні».

 Ремпега Анастасія ознайомила з феноменом особистості Б. В. Зейгарник. Студенти дізналися багато цікавого про  Блюму Вульфівну Зейгарник не тільки як науковця, але й як  чудову особистість.

Приємно дивує те, що майбутні лікарі-психологи вміло представляли здобутки як зарубіжних, так і сучасних українських психологів, висловлювали свою думку, доповнювали власними прикладами, ділились досвідом.