Святкування 125-ої річниці від дня народження Євгена Коновальця

Дата публікації допису: May 20, 2016 6:16:44 AM

  До святкування 125-ої річниці від дня народження Євгена Коновальця на кафедрі психології та соціології було проведено науковий семінар присвячений життю та діяльності першого голови ОУН, голови Проводу українських націоналістів  та його вклад у розвиток української державності. На захід було запрошено кандидата історичних наук, доцента кафедри Історії України ЧНУ Олега Суровцева.Учасники заходу – проректор з науково-педагогічної роботи та виховання Зорій Ніна Іванівна, студенти першого курсу та викладачі кафедри.

Про активну громадсько-політичну діяльність Є. Коновальця доцент Олег Суровцев прочитав лекцію про формування Галицько-буковинського куреня січових стрільців, який незабаром перетворився в одну з найбоєздатніших частин Армії УНР.

Наприкінці заходу проректор з науково-педагогічної роботи та виховання, доцент Зорій Ніна Іванівна виступила з доповіддю про культурно-просвітницьку діяльність Є. Коновальця, який був секретарем львівської філії «Просвіти» та членом «Академічної громади».