Важливість психічного здоров'я медичних сестер для якості надання медичної допомоги 

19 березня 2024 року на кафедрі психології та філософії відбувся науковий семінар, присвячений підвищенню обізнаності щодо проблеми психічного здоров'я медичних сестер у сфері охорони здоров'я.

Психічне здоров'я медичних сестер – це не лише особиста проблема, а й питання якості надання медичної допомоги. Важливо створити умови, які дозволять медичним сестрам піклуватися про себе та ефективно виконувати свою роботу.

На семінарі доцент Марина Тимофієва розкрила фактори ризику, що негативно впливають на психічне здоров'я медичних сестер; підкреслила важливість психічного здоров'я медичних сестер для якості надання медичної допомоги.

На науковому семінарі були присутні здобувачі освіти 2 курсу, спеціальності 223 «»Медсестринство (освітній рівень «магістр») та спеціальності 225 «Медична психологія». З доповіддю виступили Олена Богдановська та Владислав Гнатишко, які розкрили фактори формування психічного розвитку людини від народження а також: біологічні фактори, досвід отриманий у дитинстві, взаємодія в сім’ї, особистісний фактор розвитку Я-концепції, соціальний фактор, спосіб життя.

Медичні сестри Наталія Осадчук та Світлана Агапієва поділились власним досвідом використання першої психологічної допомоги в лікувальних закладах.

Участь у семінарі допоможе покращити розуміння проблеми психічного здоров'я медичних сестер та сприятиме розробці ефективних шляхів її вирішення.

 

Підготувала доцент Марина Тимофієва