ТРЕНІНГ: «ФОРМУВАННЯ ПОЗИТИВНОГО ПСИХОЛОГІЧНОГО КЛІМАТУ В СТУДЕНТСЬКОМУ КОЛЕКТИВІ"

Молодь часто прагне до самостійності та можливості професійного зростання. З першого курсу майбутні лікарі-психологи бажають удосконалюватись, брати участь в різних тренінгах, інтенсивах, майстер класах, наукових гуртках, конференціях.

Індивідуальна освітня траєкторія – персональний шлях реалізації особистісного потенціалу здобувача освіти БДМУ, формується з урахуванням здібностей, інтересів, потреб, мотивації, можливостей і досвіду, ґрунтується на виборі здобувачем освіти видів, форм і темпу здобуття освіти.

Отже, студенти другого курсу, спеціальності Медична психологія, Надія Женикай, Олександра Марущак, Тонієвич Мар’яна прагнуть бути компетентними в своїй професії і які мають свій індивідуальних напрямок навчання,   розробили та  провели для студентів 1 та 2 курсів спеціальності «Медична психологія» тренінг на тему «Формування позитивного психологічного клімату в студентському колективі», «Розвиток асертивності».

Під керівництвом доцента кафедри психології та філософії Буковинського державного медичного університету Марини Тимофієвої, студентами була створена програма тренінгу та успішно проведена. Мета тренінгу – це сприяння глибшому розумінню психологічного клімату колективу та його цінностей; створення позитивної психологічної атмосфери; формування почуття єдності групи, власної думки та будова власних кордонів; розкриття можливостей колективу в якому панує взаєморозуміння, взаємопідтримка та повага.

«Студентам, які зараз на 1 курсі, доведеться вчитися у одній групі упродовж 6 років. Для легкого, позитивного та продуктивного навчання впродовж цих років, важливо підтримувати дружню атмосферу у групі» – стверджують Надія та Олександра.

На тренінгу були запропоновані цікаві вправи та ігри на формування соціально-психологічного клімату в колективі, розвитку атмосфери оптимізму та асертивності. Учасники тренінгу приймали активну участь в інтерактиві. В кінцевому шерінгу наші тренери отримали позитивну реакцію. Це була хороша практика навичок для студентів 2 курсу і корисна інформація для 1 курсу.

 

Студенти спеціальності "Медична психологія" – найкращі!