Студенти БДМУ вшанували пам’ять Володимира Івасюка

Дата публікації допису: Mar 03, 2017 9:4:57 AM

В Чернівецькому обласному меморіальному музеї Володимира Івасюка відбувся мистецький перфоменс, організований співробітниками кафедри психології та філософії та студентами БДМУ.

Організатор заходу, професор Алла Борисюк, завідувач кафедри психології та філософії, зазначає: «Студенти БДМУ відвідали музей В. Івасюка та поглибили свої знання про творчість відомого поета, композитора, музиканта й виконавця естрадних і народних пісень. Із великим задоволенням студенти-медики пригадали й заспівали мелодійні пісні. Адже відома пісня «Червона рута» була написана Володимиром під час навчання у Чернівецькому медичному інституті. Із захопленням та цікавістю студенти взяли участь в інтелектуальній грі».

Співорганізатор заходу, к. політ. н., викладач кафедри психології та філософії Олеся Павлюк зауважила, що під час заходу студенти позмагались на краще знання біографії композитора та його творчих надбань, а також успішно відгадали мелодії його пісень. Кращі знавці творчості Володимира Івасюка (Назарій Малиш, Олена Клим, Олександр Топоровський) були нагороджені грамотами Знавця життєвого і творчого шляху та подарунками від родини Івасюків-Павлюків.

Також під час мистецького заходу студенти ознайомилися з виставкою «Хай спогади лунають з уст нащадків», на якій було представлено рідкісні фотографії, листівки, газетні публікації, книги з автографами з сімейного архіву родини Івасюків.

На завершення заходу прозвучали невмирущі пісні Володимира Івасюка у виконанні студентів-медиків, учасників ансамблю «Букмед» палацу «Академічний».

У заході взяли участь письменник, журналіст, мистецтвознавець, директор меморіального музею В. Івасюка Мирослав Лазарук та племінник В. Івасюка, доцент кафедри міжнародних відносин ЧНУ імені Ю.Федьковича – Михайло Павлюк.

Захід приурочений 68 річниці від Дня народження видатного українського композитора-виконавця, поета, Героя України, колишнього студента Чернівецького медичного інституту (тепер БДМУ).