В рамках ІІ Симпозіуму «Студентське самоврядування як один з  елементів розвитку громадянського суспільства»

Дата публікації допису: Apr 09, 2014 1:57:38 PM

         Завідувач кафедри Н. Зорій, викладачі В. Осипенко, А. Тодоріко, Н. Бурейко, Л. Павлюк, М. Тимофієва, А. Борисюк виступили науковими керівниками учасників ІІ Симпозіуму “Студентське самоврядування як один з елементів розвитку громадянського суспільства”, присвяченого актуальним проблемам студентського самоврядування у вищій школі, питанням міжнародної співпраці у галузі, особливостям діяльності молодіжних неурядових організацій, волонтерського руху, концептуальним засадам лідерства. Окремий блок доповідей був відведений на питання міжнародного співробітництва, де з доповідями виступили іноземні студенти-першокурсники спеціальності «Лікувальна справа», окресливши досвід студентського самоврядування, його становлення та розвиток, а також роль студентського лідерства у країнах свого походження.

Симпозіум згуртував лідерів студентського самоврядування провідних українських вищих навчальних закладів, а активна дискусія у ході робочої секції забезпечила обмін конструктивними ідеями, альтернативними поглядами на існуючі проблеми, пропозиції до їх вирішення. Неодноразово зазначалося, що проведення даного заходу зараз є особливо актуальним, адже трансформації суспільно-політичного життя в державі є всеохоплюючими, а студенти із властивими їх свіжими поглядами і нестандартним, мало заангажованим мисленням, завжди були і будуть потенційними носіями позитивних якісних змін у суспільстві. Саме тому основні аспекти студентського самоврядування були розглянуті саме крізь призму розвитку громадянського суспільства.

Викладачі кафедри Осипенко В.А. та Пендерецька О.М., психологи-консультанти медико-психологічного центру БДМУ, провели для лідерів студентського самоврядування, які зголосилися взяти участь у Симпозіумі, психологічнi тренінги, що відповідали смисловому навантаженню тренінгу, мали важливе практичне значення і викликали жвавий інтерес серед учасників: «Лідерство як соціальний атом» і «Мистецтво публічного виступу».