Евтаназія: психологічний та юридичний аспект

Дата публікації допису: Mar 29, 2017 6:45:30 AM

Одною із центральних проблем у царині біоетики можна відзначити явище евтаназії, яке зумовлює численні обговорення багато років поспіль. Ставлення до даної процедури в історії завжди було неоднозначним. На сьогоднішній день розгортається широка дискусія серед юристів, богословів, філософів, медиків, соціологів з приводу доцільності і обґрунтованості евтаназії.

 23 березня в студентському читальному залі бібліотеки ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» відбувся дискурс на тему сучасності: «Евтаназія: психологічний та юридичний аспект».

В жвавій дискусії провідного бібліотекаря інформаційно-бібліографічного відділу Софії Задерей, доцента кафедри психології та філософії Марини Тимофієвої разом зі студентами 19 та 20 груп, 2 курсу медичного факультету №2 обговорювались медичні, психологічні, релігійні, морально-етичні аспекти евтаназії.

Особливо суперечливою була думка майбутніх лікарів щодо питання евтаназії в Україні. В ході дискусії учасники мали можливість висловити власну думку про цінність людського життя та прискорення смерті.

В процесі зустрічі розкрито філософсько-правове питання евтаназії,  історичний та законодавчий аспект легалізації евтаназії в країнах Європи та США.

Захід супроводжувався презентацією та підібраним відео-матеріалом, підготовленим Софією Задерей за участі Аліни Ширєнкової-Білійчук.