Викладач БДМУ взяла участь у зустрічі з європейськими політиками

Дата публікації допису: Nov 22, 2014 9:18:18 PM

Викладач кафедри психології та соціології, к.політ.н. Надія Бурейко взяла участь у зустрічі з відомим європейським політичним діячем Енріко Летта, у ході якої відбулося обговорення майбутнього Європи. 

Організована швейцарським форумом з питань зовнішньої політики foraus (Forum Aussenpolitik) за підтримки профільної групи з питань глобального демократичного управління (GDG-HGS), зустріч відбулася у швейцарському університеті Санкт-Галлена 17 листопада і носила форму публічної дискусії. Разом з Енріко Летта запрошеним спікером був колишній президент Ради кантонів Швейцарії Філіпо Ломбарді. Модератором виступив професор, доктор політичних наук Дірк Лемкуль.

Дискусія, присвячена європейським візіям, була поділена на три тематичні блоки: політико-інституційні реформи, економічні та зовнішньополітичні питання. Значну увагу було приділено питанням європейської ідентичності, а також перспективам подальшої європейської інтеграції. Так, Енріко Летта закликає до «розумної інтеграції», подальшого розвитку м’якої сили, а силу сучасної Європи вбачає у «наданні можливостей», в першу чергу, для молоді. З огляду на це, особливо корисним він вважає реалізацію науково-освітніх програм на зразок ERASMUS, а також схиляється до необхідності ініціювати схожі можливості для підлітків (детальніше про академічну мобільність міжнародної програми ERASMUS для студентів і викладачів БДМУ див. на сайті відділу міжнародних зв’язків  http://inter.bsmu.edu.ua/stipendiie-ta-granti/erasmus-mundus).