«Незалежність: дар чи випробування?»

Дата публікації допису: Oct 05, 2016 8:1:13 AM

Викладач кафедри психології та соціології Олеся Павлюк відвідала лекцію «Незалежність: дар чи випробування?» громадського діяча, музиканта та лідера гурту «Океан Ельзи» Святослава Вакарчука, присвячену Дню Незалежності України 22 серпня 2016.

Захід проходив у Національному музеї історії України (НМІУ) у м. Києві. Також здійснювалась відео-трансляція лекції Громадським ТВ.

«25 років тому Україна здобула Незалежність. Омріяну незалежність. Дехто вважає, що вона дісталася Україні дуже легко, але чи так це насправді? В чому проявляється справжня незалежність? Чи готові ми були до неї 25 років тому і чи усвідомлюємо вповні відповідальність за неї тепер? Ці чверть століття вже встигли стати історією. Історією, що визначає наше життя та життя прийдешніх поколінь. То що ж для нас незалежність: дар чи випробування?».

С. Вакарачук поділився своїми думками про зріле громадянське суспільство, усталені демократії, політичну націю, розбудову державності та ефемерні мрії, припущення і популізм українського політичного естеблішменту.