Доцент кафедри психології та філософії провела профорієнтаційну роботу

Дата публікації допису: Mar 27, 2017 6:47:41 AM

Проблема активізації школярів у особистісному і професійному самовизначенні є проблема виховання їх як суб'єктів пізнавальної, учбової, трудової діяльності та спілкування. Підвищення суб'єктної активності молоді безпосередньо в професійному самовизначенні пов'язане з розвитком самопізнання, самооцінювання та саморозвитку. Крім того, важливо показати учням реальні можливості по зміні ситуації професійного самовизначення, які вони можуть реалізувати в процесі здійснення особистих професійних планів. 

З метою глибшого пізнання особливостей спеціальності «Медична психологія», 24 березня 2017 р.  Марина Тимофієва, кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології та філософії ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» провела профорієнтаційну роботу в багатопрофільному загальноосвітньому навчальному закладі I-III ступенів, Чернівецькій гімназія № 5, СШ І ступеня № 23.

Профорієнтаційна робота на базовому (визначальному) етапі полягала у представленні наукових основ професії, її ознак, вимог, основних професійно важливих якостей.

Під час зустрічі учні проявили зацікавленість до медичної спеціальності. Їх активність проявлялась у важливих для них запитаннях.

Адміністрація  школи  директор гімназії  Мінакова Тетяна Георгіївна та заступник директора з навчально-виховної роботи Фурдига Галина Василівна всебічно сприяють вихованню спрямованості на самопізнання та професійне самовизначення молоді. Подяка їм за професійну компетентність та теплий прийом.