Про феномен ідентичності та події в Україні

Дата публікації допису: Oct 14, 2014 10:7:8 AM

Викладач кафедри психології та соціології БДМУ, к.політ.н. Надія Бурейко 29-30 вересня разом з чернівецькими колегами – істориками та політологами ЧНУ – взяла участь у міжнародній конференції«Прикордонні ідентичності у Європі: історичні корені та сучасні тенденції», що проходила в Університеті Пассау, Німеччина.

У ході роботи конференції були визначені теоретико-методологічні засади вивчення феномену ідентичності та окреслено рівні ідентичності крізь призму викликів та загроз ідеї Європи на сучасному етапі. Особливий акцент у науковій дискусії було зроблено на прикордонних ідентичностях у системі міжнародної безпеки на прикладі регіонів України (Буковина, Галичина, Донбас) та Німеччини (Баварія). Чималу увагу приділили обговоренню багатокультурності Чернівців як столиці Буковинського краю в історичній ретроспективі, визначаючи роль історії та її вплив на сучасні тенденції розвитку регіону.

У рамках конференції було проведено зустріч чернівецьких науковців зі студентами, аспірантами, професорсько-викладацьким складом Університету Пассау, а також журналістам та громадськими діячами з метою інформування про нинішню суспільно-політичну ситуацію в Україні та, зокрема, про події на Сході.