На кафедрі психології студенти і викладачі обговорювали значення Революції Гідності для України

Дата публікації допису: Nov 22, 2015 8:55:26 PM

З нагоди Дня Гідності та Свободи викладач кафедри психології та соціології Олеся Павлюк

організувала науковий семінар «Вплив Революції Гідності на державотворчі процеси в Україні», в якому взяли участь викладачі кафедри та студенти спеціальності «Фармація».

На початку семінару професор Алла Борисюк підкреслила важливість відзначення таких пам’ятних днів, які сприяють утвердженню в Україні ідеалів свободи і демократії, а також відданню належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 р. під час Помаранчевої революції і у листопаді 2013 р. - лютому 2014 р. під час Революції Гідності постали на захист демократичних цінностей та національних інтересів нашої держави та її прагненню до об’єднання з європейською спільнотою.

Учасники заходу дискутували, що хоча юридично свою незалежність Україна отримала у 1991 р., проте фактично Російська Федерація зберігала свій перманентний вплив на нашу державу, і апогеєм цього став найбільш проросійський уряд В. Януковича, діяльність якого спричинила кризу у всіх сферах життя.

На завершення семінару модератор Олеся Павлюк зауважила, щоб перебудувати засади державотворення та змінити політичний курс діяльності влади замало, адже потрібне також сильне громадянське суспільство. Тому наскільки швидко Україна інтегрується у європейське суспільство залежить і від свідомості та цілеспрямованості кожного громадянина.