У БДМУ відбувся турнір з історії України

Дата публікації допису: Dec 11, 2014 7:32:44 PM

На кафедрі психології та соціології 26 листопада вперше у Буковинському державному медичному університеті був проведений студентський турнір з історії України.

Були сформовані команди зі студентів медичного факультету №1 (капітан команди Матвіїв Богдан), медичного факультету №4 зі спеціальності «Педіатрія» (капітан команди Стецкевич Арсен) та стоматологічного факультету (капітан команди Батіг Ірина). Інтелектуальні змагання команд оцінювало журі у складі: голова журі – зав. кафедри психології та соціології доц. Зорій Н.І.; члени журі: зав. кафедри суспільних наук та українознавства проф. Мойсей А.А., доц. Скакун І.О., ст. викладач Безарова Г.І. Модератором турніру була викладач кафедри психології та соціології Павлюк О.І.

Турнір відбувався у формі дебатів. Кожна з команд виступила у ролі «Доповідача», «Опонента» та «Рецензента». З переліку запропонованих на турнір проблем команди обрали три: «Українська революція 1917-1921 рр.: прорахунки чи здобутки?», «Хрущовська відлига та її характер в Україні», «Дискусії та оцінки навколо постаті Степана Бандери». Обрані теми викликали жваву дискусію не тільки серед команд, але й в аудиторії.

Усі учасники турніру продемонстрували глибокі знання з історії України, схильність до наукової та пошукової діяльності, прагнення вирішувати актуальні для нашого суспільства історичні проблеми.

За результатами турніру переможцем визнано команду медичного факультету №1 у складі Матвіїва Богдана, Шемберко Ольги та Гончара Романа. Команди медичного факультету №4 та стоматологічного факультету поділили друге місце.