Студенти БДМУ дали поради старшокласникам щодо успішного складання НМТ

Завідувач кафедри психології та філософії, проф. Алла Борисюк разом зі студентами 2 курсу спеціальності «Медична психологія» Андрюк Василиною, Пришлюк Ілоною зустрілися з випускниками Чернівецької загальноосвітньої школи № 20.

Під час зустрічі учні отримали інформацію про спеціальності, здобутки та перспективи Буковинського державного медичного університету.

Студенти звернули особливу увагу учнів на затребуваність та перспективи спеціальності «Медична психологія».

Також майбутні медичні психологи зазначили, що для успішного складання НМТ велике значення має як високий рівень знань так і психологічна готовність (володіння навичками саморегуляціїї у напруженій ситуації, вміння розподіляти час, здійснювати контроль за результатами діяльності тощо).

  Студенти розповіли як  правильно організовувати свій час та планувати роботу у напружений період підготовки до НМТ. Наголосили на необхідності чергувати інтелектуальну працю й відпочинок, щоб уникнути перевтоми.
З власного досвіду зауважили, що у ході роботи з тестами слід бути максимально зосередженими: перш ніж виконувати завдання, уважно прочитати інструкцію, адже саме неуважність може заважати виявити свої справжні знання. Переконали старшокласників у тому, що за умови серйозної підготовки й наявності ґрунтовних знань випускники можуть отримати гарні результати. Наприкінці зустрічі студенти провели з учнями психодіагностичну методику.