Для працівників Чернівецький обласний перинатальний центр  08.10.2024 р.  та КНП “Кіцманська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування” 04.10.2024 року з нагоди Дня психічного здоров’я проведено виїзні тренінги з елементами арт-терапії, з метою профілактики професійного вигорання медичних працівників, які здійснюють супровід вагітних та родин з новонародженими дітьми. Ведучі тренінгу Вікторія Осипенко (доцент кафедри психології та філософії, психолог МПЦ БДМУ) та Надія Женикай (студентка 4 курсу, спеціальності "Медична психологія" БДМУ) як  елемент  арт-терапії разом з учасниками  виготовляли ляльки мотанки.                                                                           

Проєкт реалізується за підтримки USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоровʼя» у партнерстві з ГО «Ранні Пташки» та «Українське об’єднання акушерок».  Проєкт має на меті забезпечити професійні медичні команди, які надають підтримку вагітним та сім'ям з новонародженими в регіональних громадах, профілактикою професійного вигорання, знаннями з базової психологічної підтримки, стрес-менеджменту, які працюють з вагітними та родинами з новонародженими дітьми.                                

Один з тренінгів  відбувся в просторі психосоціальної підтримки «Дбаю про себе»  КНП “Кіцманська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування”.                                                          

Адміністрацією КНП “Кіцманська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування” і адміністрацією Чернівецького обласного перинатального центру та ГО «Ранні Пташки»  підписано меморандум про подальшу співпрацю у даному вкрай важливому напрямку роботи.


https://www.facebook.com/ranniptashky/

https://www.instagram.com/ranni_ptashky/

https://www.facebook.com/profile.php?id=100094746016537

https://www.instagram.com/umidwivesu/

- USAID Ukraine - USAID Україна

Pact

Європейський інститут політики громадського здоров’я - ЄІПГЗ

Координаційний центр КМУ / Mental Health UA

#дбаюпросебе