Уроки дебатів і красномовства у «Школі лідерів»

Дата публікації допису: Nov 12, 2014 7:41:10 PM

Одним з перших стартових занять в рамках навчально-практичного плану проекту «Школа лідерів» БДМУ став вступний тренінг, спрямований на розвиток якості справжнього лідера – ораторського мистецтва, проведеного під егідою координатора семінару, аспіранта та викладача кафедри психології та соціології БДМУ  Олесі Павлюк.

Красномовство є початковим кроком на шляху до становлення особистості, ознакою, за якою з-поміж аматорів вирізняється справжній лідер.

Ознайомити учасників з основами цієї нелегкої та важливої складової сукупності намічених навичок ведення публічних виступів люб’язно погодився запрошений експерт, аспірант кафедри історії України ЧНУ ім. Ю. Федьковича, голова «Дебатного клубу» в Чернівецькій області, засновник ГО «Студентське наукове історичне товариство», тренер міжнародних проектів Erasmus Plus - Тарас Прокоп.

Метою тренінгу було ознайомити учасників з таким усним інтелектуальним змаганням як дебати, розкрити дебатні форми, правила та рекомендації, а також окреслити методику ведення дискусій.

Учасники «Школи лідера» вивчали правила та особливості публічних виступів, види красномовства та сфери їх застосування на прикладі успішних спікерів.

У рамках зустрічі було проведено практичне заняття, під час якого учасники спробували себе у дебатному турнірі за Британським парламентським форматом.