На базі Буковинського державного медичного університету відбувся семінар для суддів

Дата публікації допису: Dec 14, 2018 9:34:25 AM

У грудні 2018 року на базі БДМУ було проводено семінар для суддів  місцевих та апеляційних судів на тему: “Психологічні особливості суддівської діяльності”. Захід відкрила заступник  директора  Чернівецького регіонального відділення Національної школи суддів України Тетяна Аілінчій, яка привітала учасників періодичного навчання та щиро подякувала  керівництву Буковинського державного медичного університету за підтримку  у проведенні семінару.Вітальною промовою до учасників заходу звернувся суддя Чернівецького апеляційного суду  Ігор Лисак, який зазначив, що  сьогодні є нагальна необхідність вивчати та обговорювати  особливості професійного вигоряння та засоби запобігання цьому явищу.

 У семінарі взяла участь завідувач кафедри психології та філософії Буковинського державного медичного університету, доктор психологічних наук, професор Алла Борисюк, яка звернула увагу  присутніх на те, що упродовж семінару слухачі будуть вчитись ефективно адаптуватися до складних умов та обставин не лише на роботі, а й в особистому житті, запобігати емоційному виснаженню та конструктивно долати стрес.  Дізнаються про психологічні методи зовнішньої та внутрішньої саморегуляції емоційних станів.

Відповідаючи на запитання суддів, Алла Борисюк розповіла про види емоційної самодопомоги, надала корисну та цікаву інформацію щодо розвитку емоційної компетентності та гармонізації балансної моделі життя.

 Програмою семінару передбачено обговорення відеороликів “Психологічний аспект спілкування з учасниками судового процесу”, “Психіатри”.