Студенти БДМУ зустрілися із журналістами

Дата публікації допису: Nov 15, 2016 7:21:43 AM

 До Дня працівників радіо, телебачення і зв’язку на кафедрі психології та філософії відбувся семінар «Журналістика як інститут формування громадської думки» для студентів 1 курсу спеціальності «Лікувальна справа».

 На семінар було запрошено заступника директора обласного радіо «Буковина» Павла Токаря та регіонального кореспондента 1+1 у Чернівецькій області Олега Тудана. Організаторами заходу виступили помічник ректора з іміджевої політики, завідувач кафедри психології та філософії, проф. Алла Борисюк та викладач кафедри, кандидат політичних  наук Олеся Павлюк.

Тематика медицини та функціонування системи охорони здоров’я є однією з найбільш бажаних для аудиторії ЗМІ. Водночас, вона ніби знаходиться у тіні політичних та економічних тем. Перші сторінки газет і увага теленовин традиційно присвячуються політичним подіям. Надзвичайно інформативним був виступ регіонального кореспондента 1+1 у Чернівецькій області Олега Тудана, що викликав багато запитань у студентів. Зокрема, дискусія розвинулась щодо таких питань: як журналісти повинні розповідати про тяжкі хвороби і людей, яким лікарі поставили той чи інший діагноз; які є заборони для журналістів, які працюють в сфері соціального захисту та охорони здоров’я; чи є певна методика інформаційної роботи з людьми, які страждають від важких чи рідкісних захворювань. 

    При проведенні різноманітних навчальних ініціатив з практичної журналістики здебільшого розглядаються приклади висвітлення стосунків між медіа та владою і політиками. Тому, як зауважив Павло Токар, дуже важливою для журналістів є нагода вдосконалити власні уміння щодо підготовки матеріалів на медичну та соціальну тематики, співпрацюючи з лікарями.

День працівників радіо, телебачення та зв’язку – професійне свято України, що відзначається щорічно 16 листопада.

Історія свята розпочалася 16 листопада 1924 року, коли у Харкові в ефір вийшла перша в Україні радіопрограма. Відтоді журналісти та працівники сфери радіо відзначали цей день як професійне свято. Нині ж до них долучилися телевізійники, представники інтернет-ЗМІ. Цей день відзначають і фахівці зв’язку, що забезпечують роботу телефонних мереж і важливих на сьогодні мереж Інтернет-зв’язку.