Буковинський медуніверситет допомагає абітурієнтам обрати професію: День відкритих дверей для майбутніх медичних психологів

Буковинський державний медичний університет – один із провідних університетів України, де готують фахівців з різних галузей, зокрема й з медичної психології. Університет пишається своїми випускниками, які успішно працюють у провідних медичних закладах України та світу.

14 квітня 2024 року відбувся профорієнтаційний захід «День відкритих дверей». Викладачі  кафедри психології та філософії БДМУ доцент Марина Тимофієва, доцент Вікторія Осипенко, викладачі Матвій Дарійчук, Микита Глущенко та здобувачі освіти спеціальності «Медична психологія» 4 курс, 2 група – Юлія Лотинець, Надія Митлюк; 3 курс, 1,2 групи – Діана Попович, Надія Женикай, Олександра Марущак; 2 курсу 1,2 групи Аліна Гулій, Ольга Климюк, Ксенія Горб, Анастасія Яворщук, Олена Богдановська, Вероніка Боклаганич – проводили профорієнтаційну роботу у формі тренінгу для абітурієнтів, які планують вступати на спеціальність «Медична психологія».

 

Організовано було дві тематичні станції:

«Формування стресостійкості абітурієнта у виборі професії та при підготовці до складання НМТ»;

  «Психічне здоров'я абітурієнта в умовах складання НМТ та вступу»,  де абітурієнти змогли ознайомитися з особливостями цієї професії та отримати практичні навички.

 

Метою проведеного тренінгу було навчання обирати професію з огляду на власні психологічні особливості; подолати стрес, пов'язаний з підготовкою до НМТ; надати першу психологічну допомогу собі та іншим у складних ситуаціях; сформувати позитивні установки щодо майбутньої професійної діяльності; ознайомитися з особливостями роботи медичних психологів.

 

Відвідування станцій було корисно для всіх абітурієнтів, які цікавляться психологією та прагнуть допомагати людям.

 

Підготувала доц. кафедри психології та філософії 
Марина Тимофієва